Ben je van plan om een verzwaringsdeken te kopen en heb je nog wat vragen? Geen zorgen we hebben de meest gestelde vragen van onze klanten hieronder opgesomd, zodat we je nog makkelijker en sneller kunnen helpen.

Een verzwaringsdeken is een natuurlijk hulpmiddel wat jou kan helpen bij een betere nachtrust en het verminderen van stress en angst. Het woord "verzwaringsdeken" wordt het meeste gebruikt, maar deze zware dekens hebben ook andere benamingen. Mocht je dit tegengekomen, dan weet je in ieder geval dat het om hetzelfde product gaat. Dit zijn de meest voorkomende benamingen voor een verzwaringsdeken: Zware deken, verzwaarde deken, Gravity deken, Gravity Blanket, weighted blanket, verzwaard dekebed, zwaartekrachtdeken. Mocht je alsnog vragen hebben, dan kun je ons gerust mailen of een chat met ons starten. We helpen je graag verder!

Wat is een verzwaringsdeken?

Onze Gravity® Blanket is een hoogwaardige verzwaringsdeken die kan helpen bij slaapstoornissen, rusteloosheid en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, Downsyndroom, Asperger-syndroom of autisme. Onze dekens worden ook met succes gebruikt bij sensorische integratiestoornissen.

Het gewicht van de verzwaringsdeken wordt gelijkmatig over het lichaam verspreid en creëert het gevoel van een zachte en liefdevolle omhelzing. Het lichaam ontspant zich en het stress- en angstniveau zakt en je valt vervolgens vredig in slaap of komt tot rust. 

Verzwaringsdekens zijn meer dan alleen een therapeutisch middel. Het zijn prachtig ontworpen zachte dekens die je met comfort gedurende het jaar kunt gebruiken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een verzwaringsdeken geen gewoon dekbed. Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een normaal dekbed. Het gewicht is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en lengte. De druk van de deken heeft een ontspannend effect op de gewrichten, spieren en pezen. Je komt geestelijk en fysiek tot rust. Lees het volgende artikel als je meer wilt weten over hoe een verzwaringsdeken werkt:

De werking en voordelen van verzwaringsdekens

Welk gewicht verzwaringsdeken moet ik kiezen?

Een verzwaringsdeken moet ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht wegen. Vergeet niet dat jouw deken een unieke en langetermijninvestering is. 

Als je hulp nodig hebt bij het bepalen van het juiste gewicht voor jou, dan kun je de bijbehorende gewichttabellen raadplegen of je kan gewoon contact met ons opnemen via ons contactformulier, facebook of de chat op onze website!

Wanneer ervaar ik de eerste effecten van mijn verzwaringsdeken?

Houd er rekening mee dat verzwaringsdekens per individu verschillende effecten kunnen hebben. De eerste positieve effecten kunnen al na een paar dagen optreden, maar het is ook mogelijk dat deze na enkele weken pas optreden voordat je lichaam de kans heeft gehad om te wennen. Gun jezelf de tijd. Je hebt tenslotte 31 nachten om onze Gravity verzwaringsdekens te proberen!

Bij welke ziekten en aandoeningen kan een verzwaringsdeken helpen?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op de volgende ziekten, aandoeningen en symptomen:

- Slaapstoornissen, slapeloosheid (insomnia)
- ADD en ADHD
- Spanning en stress
- Asperger-syndroom en Autisme
- Restless Legs Syndroom (RLS) veroorzaakt door chemotherapie of menopauze
- Angst- en paniekaanvallen
- Interne en fysieke spanning
- Sensorische integratiestoornissen
- Bij 65+'ers jaar kunnen de symptomen van Alzheimer of Parkinson worden verminderd
- Dementie
- En meer..

Voor hoeveel personen is een verzwaringsdeken geschikt?

Omdat verzwaringsdekens op jouw lichaamsgewicht zijn afgestemd, mogen de dekens alleen door jou worden gebruikt of door iemand die net zoveel weegt als jij.

Waarom zijn jullie verzwaringsdekens zo prijzig?

Wij bij GravityBlankets® besteden aandacht aan duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden bij de productie van onze verzwaringsdekens. De dekens worden gemaakt in de Europese Unie. Wij gebruiken uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit, dus je krijgt een product van hoogwaardige kwaliteit die je jarenlang met plezier kan gebruiken en je een goede nachtrust en ontspanning geeft.

Vergeet niet dat jouw deken een langetermijninvestering is. Je doet jezelf en lichaam op de lange termijn een plezier. Je hebt immers geen verslavende slaappillen nodig en je wordt beter beschermd tegen bepaalde ziekten. Daarnaast gaat onze deken heel lang mee in vergelijking tot de goedkopere varianten op de markt die vaak in China worden geproduceerd.

Meer informatie over ons productieproces vindt je hier:
Made in EU

Wat is het verschil tussen een verzwaringsdeken en een normaal dekbed?

Normale dekens zijn vaak gevuld met dons of veren. Onze verzwaringsdekens zijn gevuld met korrels van microglas om ze te verzwaren. De korrels zijn erg klein en je kunt ze niet voelen. Onze Gravity verzwaringsdekens zijn hypoallergeen en kunnen dus ook worden gebruikt door mensen met allergieën. In tegenstelling tot normale dekens is de stof van de Gravity deken luchtdoorlatend (ademend), waardoor de temperatuur onder de deken altijd aangenaam is en blijft. 

Zijn verzwaringsdekens gevaarlijk?

Nee, verzwaringsdekens zijn veilig. Baby's en kinderen jonger dan 5 jaar of onder de 20 kg moeten de verzwaringsdeken altijd onder toezicht gebruiken. Wanneer kinderen de deken alleen gebruiken, moet het voor hen altijd gemakkelijk zijn om de deken te kunnen verwijderen. 

Patiënten met diabetes type 2 in een gevorderd stadium mogen geen verzwaringsdeken gebruiken omdat de bloedsomloop zwakker is. In geen enkel geval mag een verzwaringsdeken gebruikt worden bij patiënten met een zogenaamde diabetische voet. 

Personen met nierproblemen (met name dialysepatiënten) moeten met hun arts overleggen of een verzwaringsdeken is toegestaan voor hen.

Het is belangrijk dat je de verzwaringsdeken altijd zelf kan verwijderen. 

Ik krijg het vaak te warm onder mijn normale dekbed. Hoe warm zijn verzwaringsdekens?

Onze verzwaringsdekens zijn zeer luchtdoorlatend en ademend. Dit betekent dat de temperatuur onder de deken wordt gecompenseerd en de warmte altijd als aangenaam wordt ervaren.

Daarnaast hebben verzwaringsdekens met een katoenen zomerhoes en unieke temperatuurregulerende verzwaringsdekens met covers van Outlast. De Outlast hoes werkt verkoelend als het warm is en verwarmt als het koud is.

Voor wie zijn verzwaringsdekens geschikt?

Verzwaringsdekens zijn geschikt voor ieder persoon. Ongeacht lengte, gewicht en leeftijd. Het gewicht van de deken moet 10% procent van jouw lichaamsgewicht bedragen. Bij baby's en kinderen mag een verzwaringsdeken altijd en alleen onder toezicht worden gebruikt. 

Wij raden het af om een verzwaringsdeken te gebruiken als je lijdt aan ademhalingsstoornissen, zoals astma of slaapapneu of als je problemen hebt met je hart en de bloeddruk. Diabetespatiënten moeten met hun arts overleggen voordat ze een verzwaringsdeken gebruiken. Het is belangrijk dat je de deken altijd zelf kan verwijderen. 

Zijn er ook andere benamingen voor Gravity dekens?

Verzwaringsdekens, gewichtendekens, zware dekens, ballendeken, zwaartekrachtdeken of sensorische dekens zijn allemaal namen voor dekens die gevuld zijn met gewichten en een medisch doel dienen. 

Hoe was ik mijn verzwaringsdeken?

Onze verzwaringsdekens bestaan uit twee delen: de zachte overtrek en de verzwaringsdeken. Beide kunnen op 30° C gewassen worden. Het is wel belangrijk dat jouw deken niet te zwaar is voor jouw wasmachine. Meestal is het voldoende als je alleen het overtrek wast. Gebruik geen droger! Dit kan de stof beschadigen.

Voor de Balance deken raden we aan om de verzwaringsdeken met de hand te wassen. De hoes kan verder wel op 30° C gewassen worden in de wasmachine.

Heb ik garantie op mijn verzwaringsdeken?

Ja. Mocht er binnen 12 maanden na ontvangst van jouw verzwaringsdeken iets kapot gaan, dan bieden wij je aan om het te repareren of te vervangen.

Wat is het verschil tussen Gravity® dekens en andere verzwaringsdekens?

Onze Gravity® verzwaringsdekens worden geleverd met een grijze of blauwe knuffelbare overtrek van hoogwaardige kwaliteit. Verder zijn onze verzwaringsdekens ook verkrijgbaar met een verkoelende zomerovertrek. Zo kun je tijdens de warme zomerdagen ook genieten van jouw eigen Gravity® deken!

Daarnaast worden onze Gravity® dekens al door vele klanten wereldwijd gebruikt. Ze worden ontworpen, en geproduceerd in Europa en we gebruiken hiervoor alleen de beste materialen. 

De goedkopere dekens worden vaak onder slechte en oneerlijke omstandigheden in China geproduceerd. Daarnaast wordt enkel het goedkoopste materiaal op de markt gebruikt om de dekens zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Kies daarom voor een verantwoord product voor mens en milieu!

Onze verzwaringsdekens worden geproduceerd onder duurzame en milieuvriendelijke omstandigheden in de Europese Unie. 

Meer informatie over het productieproces vindt je hier: 
Made in EU