Diana zur Löwen haar ervaring met de Gravity verzwaringsdeken

Caroline Helming - Ergotherapeut & Slaapconsulent

“Ik ben een grote fan van het concept. Of het nu privé of professioneel is, ik kan het allen maar aanbevelen.”

Gravity® Experts aan het woord

Onze verzwaringsdekens testen? Neem dan contact met ons op via info@gravity-deken.nl. Houd er wel rekening mee dat wij strenge selectiecriteria hanteren.

Hoe ben je in aanraking gekomen met verzwaringsdekens?

Ik kende het concept al vanuit mijn werk als ergotherapeut bij de behandeling van kinderen met verschillende diagnoses (ontwikkelingsachterstand, ADHD, autisme). "Zware dekens" en "zandzakken" behoren tot de basisuitrusting in elke professionele ergotherapiepraktijk. Wij ergotherapeuten gebruiken ze vooral om sensorische waarneming te bevorderen.

Ik ben nu een slaapconsulent voor baby's en peuters en ik weet hoe belangrijk het is voor kleintjes om zich veilig en vastgehouden te voelen. Hierdoor kunnen ze loslaten en ontspannen, en alleen ontspannen kinderen kunnen goed slapen. Aangezien ik echter geen ervaring had met het gebruik van verzwaringsdekens op dit gebied, maar de theorie erachter absoluut ken en begrijp, wilde ik de dekens heel graag proberen.

Wat vind je van het gebruik van een Gravity verzwaringsdeken?

Ik heb de verzwaringsdeken eigenlijk voor mijn zoon gekocht. Hoewel hij goed slaapt, is zijn motoriek altijd erg onrustig. Ik moet echter toegeven dat ik de deken eigenlijk zelf ook gebruik wanneer ik maar kan. Het past natuurlijk niet bij mijn gewicht en maat, maar ik ben nog steeds enthousiast en ik weet zeker dat ik er zelf nog een zal krijgen. Het gevoel onder de dekens is heel aangenaam - bijna alsof je wordt geknuffeld. Een fijn en rustgevend gevoel.

Op welke medische gebieden is het gebruik van verzwaringsdekens volgens jou zinvol?

Ik zie de dekens heel duidelijk bij slaap- en angststoornissen van alle leeftijden (vanaf ongeveer één jaar). Ik denk dat ze een grote, positieve impact hebben op die gebieden. Verder zie ik ze op de kinderafdeling bij kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben zichzelf te voelen of zich moeilijk kunnen ontspannen.

Jouw conclusie vanuit persoonlijk of medisch oogpunt

Ik ben een groot fan van het concept. Zowel privé als professioneel kan ik het zonder voorbehoud aanbevelen. Een ontspannen en veilige nachtrust is een zegen voor iedereen. En wie voelt zich niet graag geknuffeld en geborgen?