GravityBlankets® Nederland Blog RSS

Het is een fabeltje dat oudere mensen minder slaap nodig hebben. Slaap helpt ons lichaam te regenereren, onze immuniteit te versterken en ons welzijn te bevorderen. Senioren moeten zich 's ochtends op hun gemak voelen en klaar zijn voor de dag. Maar de vraag is hoe je op oudere leeftijd nog steeds kan genieten van een gezonde en lange nachtrust? Waarom zijn verzwaringsdekens bovendien een goede oplossing voor senioren?
Lees meer
Hoewel statistisch gezien 1 op de 3 van de wereldbevolking een slaapstoornis heeft, is aangetoond dat vrouwen een grotere kans hebben op slapeloosheid dan mannen. Een op de vier vrouwen heeft symptomen welke gerelateerd zijn aan slapeloosheid. Lees verder om meer te weten te komen over slapeloosheid en de symptomen hiervan..
Lees meer
Verzwaringsdekens worden met succes gebruikt bij slaapproblemen en helpen tevens bij depressie, angst en dwangstoornissen. Andere benamingen voor verzwaringsdekens zijn: gewichtendeken, gewichtendekbed, zware deken, verzwaarde deken, zwaartekrachtdeken, sensorische deken enz. Ze worden ook nog eens gebruikt bij de behandeling van...
Lees meer
Heb je een dringende behoefte aan wat rust, ontspanning en herstel, maar heb je geen geld voor tripjes naar de spa? Zo ja, welkom in de wereld van de Sensorische integratie therapie of diepe druk therapie. Deze vorm van therapie lijkt enigszins op massagetherapie, echter kan je dit gewoon thuis doen en heb je hier niemand voor nodig. (Ja je leest het goed... je hoeft niemand te smeken om je een massage te geven!) In dit artikel lees je hoe verzwaringsdekens kunnen helpen bij sensorische integratietherapie / diepe druk therapie
Lees meer
Heb je het gevoel dat je hoofd vol zit; met gedachten, vragen en emoties? Wordt er constant tegen je gezegd dat je "overgevoelig" bent en te emotioneel op alles en iedereen om je heen reageert? Of heb je misschien het gevoel dat er wat mis is met je? Als je al deze vragen bevestigend beantwoord, dan kan het zijn dat je mentaal hyperactief bent. 
Lees meer