WETENSCHAP

Onderzoek naar verzwaringsdekens

Last van slaapproblemen? Je bent niet de enige.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die minder dan 8 uur per nacht slapen sneller vatbaar zijn voor depressie en angststoornissen. Op den duur kan dit ook veel gevolgen hebben voor je gezondheid.

Cognitieve vaardigheden

Onderzoek wijst uit dat de kwaliteit van je slaap gedurende de nacht invloed heeft op je concentratie- en cognitieve vermogen. Slaapstoornissen kunnen geheugenproblemen veroorzaken.

Goed humeur

Bij onderbrekingen van je slaap vermindert de activiteit van ons brein met 60%. Onderzoeken wijzen uit dat slaapstoornissen nauw gerelateerd zijn aan depressie en angststoornissen. Door de afname van het gelukshormoon serotonine ben je ongelukkig en heb je een slecht humeur en ben je ook heel prikkelbaar.

Fysieke gezondheid

Een slechte nachtrust kan een serieuze impact hebben op je fysieke gezondheid. Mensen die leiden aan insomnia hebben vaker problemen met: een langzamere stofwisseling, gewichtstoename, verzwakt immuunsysteem en een verminderd libido. Insomnia verhoogt ook het risico op hartziekten en aanvallen en een verhoogde kans op Alzheimer.

Wij zijn bekend van

JOIN THE GRAVITY VIP CLUB

Meld je nu GRATIS aan en wordt lid. Exclusieve kortingen, slaaptips, nieuws & meer!