FAQ

Veel gestelde vragen

Algemene informatie

Onze Gravity® Blanket is een hoogwaardige verzwaringsdeken die kan helpen bij slaapstoornissen, rusteloosheid en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, Downsyndroom, Asperger-syndroom of autisme. Onze dekens worden ook met succes gebruikt bij sensorische integratiestoornissen.

Het gewicht van de verzwaringsdeken wordt gelijkmatig over het lichaam verspreid en creëert het gevoel van een zachte en liefdevolle omhelzing. Het lichaam ontspant zich en het stress- en angstniveau zakt en je valt vervolgens vredig in slaap of komt tot rust. 

Verzwaringsdekens zijn meer dan alleen een therapeutisch middel. Het zijn prachtig ontworpen zachte dekens die je met comfort gedurende het jaar kunt gebruiken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een verzwaringsdeken geen gewoon dekbed. Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een normaal dekbed. Het gewicht is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en lengte. De druk van de deken heeft een ontspannend effect op de gewrichten, spieren en pezen. Je komt geestelijk en fysiek tot rust. Lees het volgende artikel als je meer wilt weten over hoe een verzwaringsdeken werkt:

De werking en voordelen van verzwaringsdekens

Een verzwaringsdeken moet ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht wegen. Vergeet niet dat jouw deken een unieke en langetermijninvestering is. 

Als je hulp nodig hebt bij het bepalen van het juiste gewicht voor jou, dan kun je de bijbehorende gewichttabellen raadplegen of je kan gewoon contact met ons opnemen via ons contactformulier, facebook of de chat op onze website!

Houd er rekening mee dat verzwaringsdekens per individu verschillende effecten kunnen hebben. De eerste positieve effecten kunnen al na een paar dagen optreden, maar het is ook mogelijk dat deze na enkele weken pas optreden voordat je lichaam de kans heeft gehad om te wennen. Gun jezelf de tijd. Je hebt tenslotte 31 nachten om onze Gravity verzwaringsdekens te proberen!

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op de volgende ziekten, aandoeningen en symptomen:

- Slaapstoornissen, slapeloosheid (insomnia)
- ADD en ADHD
- Spanning en stress
- Asperger-syndroom en Autisme
- Restless Legs Syndroom (RLS) veroorzaakt door chemotherapie of menopauze
- Angst- en paniekaanvallen
- Interne en fysieke spanning
- Sensorische integratiestoornissen
- Bij 65+'ers jaar kunnen de symptomen van Alzheimer of Parkinson worden verminderd
- Dementie
- En meer..

Omdat verzwaringsdekens op jouw lichaamsgewicht zijn afgestemd, mogen de dekens alleen door jou worden gebruikt of door iemand die net zoveel weegt als jij.

Wij bij GravityBlankets® besteden aandacht aan duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden bij de productie van onze verzwaringsdekens. De dekens worden gemaakt in de Europese Unie. Wij gebruiken uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit, dus je krijgt een product van hoogwaardige kwaliteit die je jarenlang met plezier kan gebruiken en je een goede nachtrust en ontspanning geeft.

Vergeet niet dat jouw deken een langetermijninvestering is. Je doet jezelf en lichaam op de lange termijn een plezier. Je hebt immers geen verslavende slaappillen nodig en je wordt beter beschermd tegen bepaalde ziekten. Daarnaast gaat onze deken heel lang mee in vergelijking tot de goedkopere varianten op de markt die vaak in China worden geproduceerd.

Meer informatie over ons productieproces vindt je hier:
Made in EU

Normale dekens zijn vaak gevuld met dons of veren. Onze verzwaringsdekens zijn gevuld met korrels van microglas om ze te verzwaren. De korrels zijn erg klein en je kunt ze niet voelen. Onze Gravity verzwaringsdekens zijn hypoallergeen en kunnen dus ook worden gebruikt door mensen met allergieën. In tegenstelling tot normale dekens is de stof van de Gravity deken luchtdoorlatend (ademend), waardoor de temperatuur onder de deken altijd aangenaam is en blijft. 

Nee, verzwaringsdekens zijn veilig. Baby's en kinderen jonger dan 5 jaar of onder de 20 kg moeten de verzwaringsdeken altijd onder toezicht gebruiken. Wanneer kinderen de deken alleen gebruiken, moet het voor hen altijd gemakkelijk zijn om de deken te kunnen verwijderen. 

Patiënten met diabetes type 2 in een gevorderd stadium mogen geen verzwaringsdeken gebruiken omdat de bloedsomloop zwakker is. In geen enkel geval mag een verzwaringsdeken gebruikt worden bij patiënten met een zogenaamde diabetische voet. 

Personen met nierproblemen (met name dialysepatiënten) moeten met hun arts overleggen of een verzwaringsdeken is toegestaan voor hen.

Het is belangrijk dat je de verzwaringsdeken altijd zelf kan verwijderen. 

Onze verzwaringsdekens zijn zeer luchtdoorlatend en ademend. Dit betekent dat de temperatuur onder de deken wordt gecompenseerd en de warmte altijd als aangenaam wordt ervaren.

Daarnaast hebben verzwaringsdekens met een katoenen zomerhoes en unieke temperatuurregulerende verzwaringsdekens met covers van Outlast. De Outlast hoes werkt verkoelend als het warm is en verwarmt als het koud is.

Verzwaringsdekens zijn geschikt voor ieder persoon. Ongeacht lengte, gewicht en leeftijd. Het gewicht van de deken moet 10% procent van jouw lichaamsgewicht bedragen. Bij baby's en kinderen mag een verzwaringsdeken altijd en alleen onder toezicht worden gebruikt. 

Wij raden het af om een verzwaringsdeken te gebruiken als je lijdt aan ademhalingsstoornissen, zoals astma of slaapapneu of als je problemen hebt met je hart en de bloeddruk. Diabetespatiënten moeten met hun arts overleggen voordat ze een verzwaringsdeken gebruiken. Het is belangrijk dat je de deken altijd zelf kan verwijderen. 

Verzwaringsdekens, gewichtendekens, zware dekens, ballendeken, zwaartekrachtdeken of sensorische dekens zijn allemaal namen voor dekens die gevuld zijn met gewichten en een medisch doel dienen. 

ONDERHOUD, GARANTIE & PRODUCTIE

Onze verzwaringsdekens bestaan uit twee delen: de zachte overtrek en de verzwaringsdeken. Beide kunnen op 30° C gewassen worden. Het is wel belangrijk dat jouw deken niet te zwaar is voor jouw wasmachine. Meestal is het voldoende als je alleen het overtrek wast. Gebruik geen droger! Dit kan de stof beschadigen.

Voor de Balance deken raden we aan om om de verzwaringsdeken met de hand te wassen. De hoes kan verder wel op 30° C gewassen worden in de wasmachine.

Wij garanderen je dat je humeur en de kwaliteit van je slaap zal verbeteren. Daarom kun je onze verzwaringsdekens 31 nachten lang proberen! Zo niet, dan krijg je gewoon je geld terug!

Onze Gravity® verzwaringsdekens worden geleverd met een grijze of blauwe knuffelbare overtrek van hoogwaardige kwaliteit. Verder zijn onze verzwaringsdekens ook verkrijgbaar met een verkoelende zomerovertrek. Zo kun je tijdens de warme zomerdagen ook genieten van jouw eigen Gravity® deken!

Daarnaast worden onze Gravity® dekens al door vele klanten wereldwijd gebruikt. Ze worden ontworpen, en geproduceerd in Europa en we gebruiken hiervoor alleen de beste materialen. 

De goedkopere dekens worden vaak onder slechte en oneerlijke omstandigheden in China geproduceerd. Daarnaast wordt enkel het goedkoopste materiaal op de markt gebruikt om de dekens zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Kies daarom voor een verantwoord product voor mens en milieu!

Onze verzwaringsdekens worden geproduceerd onder duurzame en milieuvriendelijke omstandigheden in de Europese Unie. 

Meer informatie over het productieproces vindt je hier: 
Made in EU

Vaak is dit niet het geval. We raden je aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om het te proberen. We hebben het in enkele gevallen meegemaakt waarin de zorgverzekering een deel van de kosten heeft gedragen.

We zijn wel in contact met een aantal zorgverzekeraars. Zodra wij meer nieuws hebben, dan hoor je van ons op onze blog of via de nieuwsbrief. Vergeet je dus niet in te schrijven!

Ja. Mocht er binnen 12 maanden na ontvangst van jouw verzwaringsdeken iets kapot gaan, dan bieden wij je aan om het te repareren of te vervangen.

Om de deken zo min mogelijk te laten bewegen/verschuiven in de overtrek, is het opzettelijk iets groter gemaakt dan de overtrek. Hieronder vindt je de afmetingen:

In het geval van een overtrek van 135 x 200 cm is de verzwaringsdeken 150 x 215 cm. 

Voor de overtrek van 155 x 220 cm is de verzwaringsdeken 155 x 235 cm. 

Elk vierkant van onze verzwaringsdekens is gevuld met dezelfde hoeveelheid glazen microkorrels. De vulling verzamelt zich altijd in de onderste hoeken en verspreidt zich niet over het gehele vierkant. Dit is geen ontwerpfout, maar dit zorgt ervoor dat de vulling op bepaalde punten druk uitoefent op het lichaam. Als de microkorrels over de vierkante vakken waren verdeeld, dan zou je het gewicht van de deken niet kunnen waarnemen.

Hoogstwaarschijnlijk zit de inlet ergens los. Dit kan heel snel en makkelijk worden opgelost. Open de rist en controleer of de inlet goed is bevestigd doormiddel van de lussen. Zo niet, dan kun je de inlet nogmaals vastknopen, zodat deze goed is bevestigd en niet meer wegglijdt. 

Verzwaringsdekens voor kids

Onze Gravity® dekens voor kinderen kunnen door de meeste kinderen worden gebruikt gedurende 2-3 jaar. Maak je je nog steeds zorgen dat je kind te snel groeit en dat de verzwaringsdeken na enige tijd te klein is voor jouw kind?

GravityBlankets® Nederland biedt alle klanten die een Gravity® Blanket voor kinderen hebben gekocht, de mogelijkheid om hun oude, te kleine deken gratis terug te sturen na 12 maanden vanaf de datum van aankoop en korting te krijgen op een nieuwe deken.

Dit zijn de voorwaarden:

1. Deze groeigarantie is alleen geldig voor Gravity® Blankets voor kinderen die zijn gekocht op gravity-deken.nl

2. De aanbieding is slechts één keer per deken en per klant geldig na 12 maanden vanaf de datum van aankoop van jouw oude deken. 

3. Op verzoek ontvang je een gratis retourlabel. Na ontvangst van de oude deken en de betaling van je nieuwe deken, sturen wij jouw nieuwe Gravity® Blanket voor kinderen zo snel mogelijk op.

We raden verzwaringsdekens aan voor baby's ouder dan 1 jaar. Als u een baby heeft, overleg dan eerst met uw kinderarts om te bepalen of een verzwaringsdeken geschikt is.

Nee. De deken is meestal 40 cm langer dan de lichaamslengte. Het duurt vaak twee tot drie jaar voordat je kind 40 cm groeit  en 10 kg zwaarder wordt.

Als je je echter zorgen maakt dat jouw kind te snel groeit, dan hebben we een groeigarantie van 1 jaar. Zie het punt hierboven voor meer informatie over de groeigarantie.

Join the GRAVITY VIP CLUB

Meld je GRATIS aan en profiteer van exclusieve aanbiedingen & meer!