Verzwaringsdekens bij slaapproblemen en slaapstoornissen

Slapeloosheid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren en heeft invloed op veel dingen in je dagelijks leven. Concentratie en productiviteit worden aanzienlijk beïnvloed, evenals het risico op hartproblemen of ziekten zoals diabetes en obesitas. 

Om dit tegen te gaan hebben wij de Gravity® verzwaringsdeken ontwikkeld. Een verzwaringsdeken kan de kwaliteit en duur van je slaap aanzienlijk verbeteren. Dit heeft uiteindelijk positieve effecten op je arbeidsleven en het dagelijks leven. Een goed uitgerust lichaam is daarnaast minder prikkelbaar en zorgt er dus voor dat je minder geïrriteerd reageert op je medemens. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken het niveau van je cortisol (stresshormoon) kan verlagen door de lichte druk die de deken uitoefent op je lichaam. Dit resulteert in een euforisch gevoel van ontspanning en welzijn. 

Het gewicht van de deken werkt op je spieren, pezen en gewrichten, zodat het lichaam intensiever wordt waargenomen en beter kan worden gecontroleerd. De afgifte van het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine wordt hierdoor bevorderd. 

De spieren en het zenuwstelsel ontspannen en angsten worden verminderd. Je lichaam zal gemakkelijker herstellen van opgebouwde stress en spanning. 

Een verzwaringsdeken kan niet alleen 's nachts worden gebruikt, maar ook overdag. In de snelle wereld van vandaag kan een korte pauze wonderen verrichten en het lichaam de kans geven om gedurende de dag meer energie op te doen en op te laden. 

Samenvatting:

  • Verzwaringsdekens hebben een ontspannend effect op het lichaam en zorgen ervoor dat je sneller en dieper in slaap valt. 
  • Betere slaap heeft een positief effect op het dagelijks leven en werk