Gravity® verzwaringsdekens helpen bij stress

Stress is tegenwoordig een veel voorkomend verschijnsel, dat met name wordt veroorzaakt door de (hoge) eisen die vanuit de (werk)omgeving worden gesteld. Slecht nieuws, irritante meldingen op je mobiele telefoon en veel andere dingen kunnen leiden tot stress. Dit heeft heeft vervolgens een enorme impact op je slaap. Slapeloosheid en rusteloosheid zijn dus vaak de gevolgen van stress. Iedereen kent stress en vaak wordt het onderschat. Doordat er geen gezonde stressbalans is door uitputting, kan stress uiteindelijk leiden tot chronische aandoeningen zoals bijv. psychische spanning, angststoornissen en negatieve veranderingen in je eetpatroon.   

Om stress en de gevolgen daarvan tegen te gaan, zijn er enkele nuttige methoden. Naast regelmatige lichaamsbeweging, sporten en een gezond dieet, kan een verzwaringsdeken ook heel goed helpen bij stress. Deze zorgt voor meer rust en draagt bij aan een beter en sneller herstel. Vooral wanneer weinig tijd is om te slapen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat de cellen in je lichaam regenereren. De gebeurtenissen van de dag zoemen 's avonds nog steeds rond in je hoofd en zorgen ervoor dat het in slaap vallen een uitdaging wordt. 

Het gebruik van een Gravity® verzwaringsdeken kan het lichaam helpen om sneller te herstellen en in slaap te vallen. Het gewicht van de deken werkt op de spieren, pezen en gewrichten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam intensiever wordt waargenomen en beter kan worden gecontroleerd. Het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine zijn hiervoor verantwoordelijk. De afgifte van deze hormonen wordt bevorderd door de aangename druk die de verzwaringsdeken op je lichaam uitoefent. Bovendien wordt het cortisolniveau (stresshormoon) tegelijkertijd verlaagd. De spieren en het zenuwstelsel ontspannen en angsten worden verminderd of verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller en makkelijker herstelt van de opgebouwde stress en spanning. 

Samenvatting:

  • Naast een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging biedt een Gravity® deken meer rust en ontspanning, wat helpt tegen stress en spanning
  • Een verzwaringsdeken helpt om het lichaam en geest uit te schakelen en te ontspannen na stressvolle en rusteloze dagen