De werking en voordelen van Gravity® verzwaringsdekens

Verzwaringsdekens zorgen door hun gewicht voor een lichte druk op het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich ontspant. Door de lichte druk die er ontstaat heb je het gevoel dat je een liefdevolle knuffel krijgt. 

Gravity® verzwaringsdekens hebben een gewicht tot 12 kg. Jouw lichaamsgewicht en persoonlijke voorkeur bepaalt welk gewicht het beste werkt voor jou. Bij het juiste gewicht wordt de afgifte van het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine bevorderd en tegelijkertijd wordt het gehalte van het stresshormoon cortisol verlaagd. Dit resulteert in een euforisch gevoel van volledige ontstpanning van je lichaam en zenuwstelsel.

Het gewicht van de deken heeft niet alleen een positief effect op je slaap en nachtrust waardoor je sneller in de diepe slaapfasen belandt, maar ook terwijl je lekker ontspant op de bank, leest of tv kijkt. Een Gravity® verzwaringsdeken zorgt voor een adequaat herstel van je lichaam en geest. Dit wordt bereikt door de kwaliteit van je slaap en ontspanning te verbeteren. Dit heeft ongetwijfeld ook een positieve invloed op je gezondheid en je beroepsleven. Door de deken te gebruiken, kan je stressniveau worden verlaagd, slaapproblemen worden opgelost en de productiviteit worden verhoogd. Sereniteit en balans in plaats van prikkelbaarheid en innerlijke rusteloosheid!

Lees hieronder meer over de positieve effecten van Gravity® dekens op de volgende ziekten, aandoeningen en symptomen. Ook op onze blog zul je veel nuttige informatie en tips vinden.

 

 Samenvatting van alle voordelen Slaapproblemen Stress Angststoornissen & paniekaanvallen
Beter welzijn ADHD & ADD Asperger-syndroom & autisme Alzheimer, Parkinson & Dementie