Gravity® Kids - Verzwaringsdeken voor kinderen

verzwaringsdeken kind

Wanneer kan een verzwaringsdeken helpen?

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind. Soms is het wenselijk dat je kind 's avonds snel in slaap valt of' s nachts niet meerdere keren wakker wordt. Onze kleintjes zijn vaak in een slecht humeur of in tranen alleen omdat ze niet genoeg slaap krijgen. Is je kind angstiger of te opgewonden en komt 's avonds niet tot rust? In andere gevallen zijn de zorgen over het welzijn van het kind te wijten aan een ziekte. Misschien is bij jouw kind de diagnose ontwikkelings- of sensorische integratiestoornis gesteld? Je weet nu wat goed is voor je kind en wat niet. Als je ook een groot belang hecht aan de beste kwaliteit en duurzaamheid in productie, dan ben je bij Gravity® Blankets aan het juiste adres.

Hoe werkt een verzwaringsdeken nou precies?

Onze zware dekens (ook wel sensorische dekens genoemd) worden met succes gebruikt bij de behandeling van kinderen met autisme (ASS), het Asperger-syndroom (AS), ADHD of bij sensorische integratiestoornissen (SID). De verzwaarde deken oefent een aangename en stevige druk uit en activeert daarmee diepgewortelde receptoren. Het kind kan nu het lichaam intenser waarnemen: er is een gevoel van geborgenheid en veiligheid en het kind ontspant. Deze fysieke ontspanning beïnvloedt op zijn beurt de geest en het welzijn.

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken voor een kind zijn?

Over het algemeen raden we aan dat het gewicht van de verzwaringsdeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht is. Bij kinderen hangt dit ook af van de lichaamsgrootte, zodat ook het gewicht van de deken kan worden aangepast aan de maat van de deken. Kies je voor een iets grotere deken, dan kun je het gewicht ook iets verhogen. In principe moet het kind zichzelf van de deken bevrijden kunnen. Hier moet je het kind bij betrekken en vragen stellen over het welzijn. Als de deken te licht is, kun je ons advies opvolgen en bespreken we welk gewicht goed kan werken voor jouw kind. Alle aanbevolen waarden zijn slechts richtlijnen en kunnen ook variëren in individuele gevallen.

Welke verzwaringsdekens zijn er voor kinderen?

Wij zijn van mening dat medische hulpmiddelen er niet saai hoeven uit te zien, daarom bieden we een grote selectie kindvriendelijke patronen aan, variërend van dieren tot voertuigen tot huidige sprookjeshelden. Als het om kleuren gaat, kiezen we meestal voor rustige tonen, zodat het kind niet overdreven gestimuleerd wordt door de kleuren. Onze Gravity® deken is nu ook beschikbaar voor kinderen, welke vooral populair zijn vanwege de warmte en het fijne gevoel.

verzwaringsdeken kindverzwaringsdeken kinderen

We waarderen je vertrouwen en weten dat een verzwaarde deken een investering is in het welzijn van jouw kind. Daarom zijn onze producten zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De productie is gebaseerd op onze kennis die we hebben opgedaan in de VS en de nieuwste technologie. Je koopt een kwaliteitsproduct. Zowel de stoffen als de vullingen van de verzwaarde dekens zijn 100% hypoallergeen en ademend.

Onze verzwaringsdekens kunnen op lage temperaturen in de wasmachine gewassen worden.

Als je besluit een verzwaringsdeken te kopen, heb je een retourrecht van 31 dagen en kun je te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. We zijn hier voor jou. Alle verwaringsdekens voor kinderen worden ook geleverd met een groeigarantie van 1 jaar.