Alles wat je moet weten over een verzwaringsdeken voor je kind

verzwaringsdeken voor kinderen - gravity
verzwaringsdeken kind

Alles wat je moet weten over een verzwaringsdeken voor je kind

Als jouw kind slaapproblemen heeft, ben je waarschijnlijk wanhopig op zoek naar een oplossing. Want als we eerlijk zijn: als je kind niet slaapt, doe jij dat waarschijnlijk ook niet. Slaaptekort kan negatieve gevolgen hebben voor je kind, wat op zijn beurt weer gevolgen heeft op het hele gezin.

Therapeuten gebruiken al jarenlang verzwaarde dekens om autistische kinderen en kinderen met sensorische integratiestoornissen te kalmeren. Overweeg jij om een verzwaringsdeken aan te schaffen voor je kind om ze een betere nachtrust te geven? Hieronder beantwoorden we alle meest gestelde vragen van ouders over een verzwaringsdeken voor je kind.

 1. Wat is een verzwaringsdeken precies?
 2. Wanneer kan een verzwaringsdeken helpen bij je kind?
 3. Hoe werkt een verzwaringsdeken voor je kind?
 4. Hoe zwaar moet de verzwaringsdeken van een kind zijn?
 5. Welk verzwaringsdekens zijn er voor kinderen?
 6. Zijn deze zware dekens veilig voor een kind?
 7. Hoe oud moet mijn kind zijn om een verzwaringsdeken te gebruiken?
 8. Welk formaat heb ik nodig voor mijn kind?
 9. Met welk materiaal wordt een verzwaringsdeken gevuld?
 10. Hoe was ik de verzwaringsdeken van mijn kind?
 11. Ervaringen van gebruikers van een verzwaringsdeken

1. Wat is een verzwaringsdeken precies?

Gravity® Blankets zijn therapeutische verzwaringsdekens die de kracht van gewicht gebruiken om het zenuwstelsel te ontspannen, de slaap te verbeteren en om stress en angst te verminderen.  Daarnaast is het een natuurlijk hulpmiddel bij verschillende stoornissen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een verzwaringsdeken geen gewoon dekbed. Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een normaal dekbed. Het gewicht is afhankelijk van het lichaamsgewicht (10% van het lichaamsgewicht) en lengte. De druk van de deken heeft een ontspannend effect op de gewrichten, spieren en pezen. Het lichaam komt geestelijk en fysiek tot rust.

Onze Gravity® Blanket is een hoogwaardige verzwaringsdeken die kan helpen bij slaapstoornissen, rusteloosheid en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, Down Syndroom, Asperger-syndroom of autisme. Onze dekens worden ook met succes gebruikt bij sensorische integratie stoornissen.

Het gewicht van de verzwaringsdeken wordt gelijkmatig over het lichaam verspreid en creëert het gevoel van een zachte en liefdevolle omhelzing. Het lichaam ontspant zich en het stress- en angst niveau zakt waardoor je sneller slaap vat en meer ontspant.

2. Wanneer kan een verzwaringsdeken helpen?

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind. Soms is het wenselijk dat je kind 's avonds snel in slaap valt of' s nachts niet meerdere keren wakker wordt. Onze kleintjes zijn vaak in een slecht humeur of in tranen alleen omdat ze niet genoeg slaap krijgen. Is je kind angstiger of te opgewonden en komt  's avonds niet tot rust? In andere gevallen zijn de zorgen over het welzijn van het kind te wijten aan een ziekte. Misschien is bij jouw kind de diagnose ontwikkelings- of sensorische integratiestoornis gesteld? Je weet nu wat goed is voor je kind en wat niet. Als je ook een groot belang hecht aan de beste kwaliteit en duurzaamheid in productie, dan ben je bij Gravity-deken.nl aan het juiste adres.

3. Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Onze zware dekens (ook wel sensorische dekens genoemd) worden met succes gebruikt bij de behandeling van kinderen met autisme (ASS), het Asperger-syndroom (AS), ADHD of bij sensorische integratiestoornissen (SID). De verzwaarde deken oefent een aangename en stevige druk uit en activeert daarmee diepgewortelde receptoren. Het kind kan nu het lichaam intenser waarnemen: er is een gevoel van geborgenheid en veiligheid en het kind ontspant. Deze fysieke ontspanning beïnvloedt op zijn beurt de geest en het welzijn.

4. Hoe zwaar moet de verzwaringsdeken van een kind zijn?

Over het algemeen raden we aan dat het gewicht van de verzwaringsdeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht is. Bij kinderen hangt dit ook af van de lichaamsgrootte, zodat ook het gewicht van de deken kan worden aangepast aan de maat van de deken. Kies je voor een iets grotere deken, dan kun je het gewicht ook iets verhogen. In principe moet het kind zichzelf van de deken bevrijden kunnen. Hier moet je het kind bij betrekken en vragen stellen over het welzijn. Als de deken te licht is, kun je ons advies opvolgen en bespreken we welk gewicht goed kan werken voor jouw kind. Alle aanbevolen waarden zijn slechts richtlijnen en kunnen ook variëren in individuele gevallen.

5. Welk verzwaringsdekens zijn er voor kinderen?

Wij zijn van mening dat medische hulpmiddelen er niet saai hoeven uit te zien, daarom bieden we een grote collectie kindvriendelijke patronen aan, variërend van dieren tot voertuigen tot huidige sprookjeshelden. Als het om kleuren gaat, kiezen we meestal voor rustige tonen, zodat het kind niet overdreven gestimuleerd wordt door de kleuren. Onze Gravity® deken is nu ook beschikbaar voor kinderen, welke vooral populair zijn vanwege de warmte en het fijne gevoel.

6. Zijn deze zware dekens veilig voor een kind?

Zware dekens zijn veilig voor kinderen. Het wordt wel afgeraden om een deken te gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Het gewicht is daarbij ook heel belangrijk. Bij het uitkiezen van een deken is het belangrijk dat je 10% van het gewicht van je kind aanhoudt voor de verzwaarde deken, zodat je kind de deken zelf van zich af kan halen.

7. Hoe oud moet mijn kind zijn om een verzwaringsdeken te gebruiken?

We raden verzwaringsdekens aan voor baby's ouder dan 2 jaar. Als u een baby heeft, overleg dan eerst met uw kinderarts om te bepalen of een verzwaringsdeken geschikt is. Het is belangrijk dat een kind zichzelf onder de zware deken vandaan kan bevrijden.

8. Welk formaat heb ik nodig voor mijn kind?

Bij het kiezen van het formaat van de verzwaarde deken gaat het bij kinderen om de lengte van je kind en natuurlijk het gewicht zoals we eerder al hebben besproken. Gebruik de maattabel hieronder om de maat en het gewicht te bepalen:

verzwaringsdeken gewicht voor kinderen

9. Met welk materiaal wordt een verzwaringsdeken gevuld?

Gravity® verzwaringsdeken inlett zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. De vulling is gemaakt van 32% polyester en 68% katoen. Microglasparels van hoge kwaliteit zijn verspreid over kleine vakjes in de deken, welke de Gravity® Blanket zijn gewicht geven.

We waarderen je vertrouwen en weten dat een verzwaarde deken een investering is in het welzijn van jouw kind. Daarom zijn onze producten zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De productie is gebaseerd op onze kennis die we hebben opgedaan in de VS en de nieuwste technologie. Je koopt een kwaliteitsproduct. Zowel de stoffen als de vullingen van de verzwaarde dekens zijn 100% hypoallergeen en ademend.

10. Hoe was ik de verzwaringsdeken van mijn kind?

Onze verzwaringsdekens bestaan uit twee delen: de zachte overtrek en de verzwaringsdeken. Beide kunnen op 30° C gewassen worden. Het is wel belangrijk dat jouw deken niet te zwaar is voor jouw wasmachine. Meestal is het voldoende als je alleen de overtrek wast. Gebruik geen droger! Dit kan de stof beschadigen.

11. Ervaringen van gebruikers van een verzwaringsdeken 

Ottelien van Marselis Hartsinck - Fijne deken!
“Goede klantenservice ze geven snel antwoord bij vragen. Onze dochter is erg blij met de bestelde deken.”


Mimi - Geweldige deken
“Gravity blanket gekocht voor mijn zoon. Slaapt nu in de nacht door. Mijn dochter die goed slaapt wilde het ook proberen, maar dat mocht niet van mijn zoon. Hij is lekker zacht en heeft een luxe uitstraling. Ik vind hem zo fijn dat ik nog eens 3 heb besteld. Inmiddels een week in bezit. Ik gebruik hem niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook voor mediteren en voor op de bank. Echt een aanrader.”


Marianne - Super tevreden
“We hebben de deken in goede orde ontvangen. Onze dochter slaapt er tegenwoordig onder. Ze lijkt eerder in slaap te vallen en dieper te slapen.De eerste ochtenden sliep ze zelfs door haar wekker heen, wat nog nooit was gebeurd.Wij zijn dus erg tevreden over de deken!”

Alle ervaringen inclusief van ouders zijn te lezen op onze review pagina! 

Als je besluit een verzwaringsdeken te kopen, heb je een retourrecht van 31 dagen en kun je te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. We zijn hier voor jou. Alle verwaringsdekens voor kinderen worden ook geleverd met een groeigarantie van 1 jaar.

Tip!: Lees ook onze blog met een uitgebreide beschrijving van de werking van verzwaringsdekens: Hoe werkt een verzwaringsdeken?

 

Weiterlesen

ervaring verzwaringsdeken
Op zoek naar een verzwaringsdeken?

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung geprüft.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.