Verzwaringsdekens bij langetermijngevolgen van COVID-19

Verzwaringsdekens bij langetermijngevolgen van COVID-19

Het is al bekend dat grote delen van de bevolking door de coronapandemie steeds vaker last hebben van stress en slaapproblemen. De constante stroom aan nieuws met besmettingsaantallen en nieuwe regelgeving is de afgelopen 1,5 jaar voor veel mensen een last geweest. Naast persoonlijke beperkingen en uitdagingen, was er ook de hopeloosheid van wanneer en of de pandemie ooit zou eindigen. Bovendien klagen Covid-19-patiënten vaak over langdurige symptomen, die nu zijn bevestigd door een Brits onderzoek. Dit wordt ook wel "long covid" genoemd.

De speculatie van de langetermijneffecten van COVID-19

Er wordt al lang gespeculeerd of symptomen zoals vermoeidheid, kortademigheid of concentratieproblemen verband houden met een eerdere Covid-19-infectie, want niet alleen mensen met een matig tot ernstig beloop rapporteerden verschillende symptomen, maar ook degenen die slechts een mild ziekteverloop hadden. Het meest bekende symptoom, dat bij sommige patiënten ook na herstel aanhield, was de beperkte smaak- en reukzin.

Aangezien langetermijngevolgen van Covid een nieuw onderzoeksgebied is, is het voor veel onderzoekers nog steeds onduidelijk waarom sommige mensen/patiënten last hebben van langetermijneffecten en andere niet. Het treft zowel ouderen als jongeren en gezonde mensen, wat het zoeken naar de oorzaken van de langetermijneffecten bemoeilijkt.

Brits onderzoek geeft nieuwe inzichten in langetermijneffecten van Covid-19

Een veelbelovend onderzoek door het National Institute for Health Research in Oxford, Engeland omvat de evaluatie van 236.379 digitale gezondheidsgegevens van overlevende Covid-19-patiënten. De onderzoekers ontdekten dat mensen die het coronavirus hadden opgelopen een 44 procent hoger risico hadden op angst of stemmingswisselingen dan degenen die griep hadden.

Een derde van de patiënten die deelnamen, van wie de meesten werden behandeld in de Verenigde Staten, leed binnen zes maanden na hun Covid-19-diagnose aan een neurologische of psychische aandoening. De meesten hadden last van angststoornissen (17 procent) en stemmingsstoornissen (14 procent). Ongeveer 5 procent van de geanalyseerde mensen had problemen met slapeloosheid. De oorzaken zijn echter nog onduidelijk voor de wetenschappers. Ook de preventie en behandeling van gevolgschade vraagt ​​om nader onderzoek.

Artsen gaan er vaak van uit dat de symptomen na Covid-19 verband houden met een auto-immuunreactie, die vaak voorkomt na infecties met andere virussen. Deze komen echter meestal in voorspelbare patronen voor, wat bij Covid-19 niet het geval is.

Zelfs niet-Covid-patiënten lijden

Naast de langetermijngevolgen van Covid, die zeker niet mogen worden onderschat, zijn er ook veel mensen die door de pandemie met veel klachten kampen. Ook hier geven eerste onderzoeken inzicht in de effecten, zoals in Beieren bij de evaluatie van de gegevens van 350.000 mensen, waaruit bleek dat het ziekteverzuim door psychische aandoeningen in 2020 op het hoogste niveau lag. De toenemende zorgen en angsten over de coronapandemie laten mensen niet onberoerd. Dit heeft vaak effect op de slaap.

Verzwaringsdekens tegen langdurige gevolgen en klachten

Iedereen die lijdt aan de langetermijngevolgen van Corona, moet niet alleen dringend medisch advies inwinnen, maar ook bijzonder voorzichtig zijn met zichzelf. Als je worstelt met angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid, is het belangrijk om rust te nemen. Geef je lichaam voldoende tijd om te herstellen. Een Gravity verzwaringsdeken kan hierbij een helpen, omdat de diepe druk die wordt gegenereerd wanneer deze op het lichaam wordt geplaatst een kalmerend effect heeft. De verzwaringsdeken helpt je te ontspannen en in slaap te vallen. Het is een natuurlijk, medicijnvrij hulpmiddel dat kan helpen bij jouw behandeling en herstel.

Een verzwaringsdeken kun je gebruiken op elk gewenst moment. Na een stressvolle dag op het werk, maar ook bij langdurige angsten, paniek en of slaapproblemen is het een zegen waar veel mensen nu al van profiteren. De verzwaarde deken geeft je een gevoel van geborgenheid, dat voor sommigen is verdwenen tijdens de pandemie. Het gebruik van onze verzwaringsdekens zal je helpen om sneller, dieper en gezonder te slapen en  jouw algehele welzijn te vergroten.

Meer weten over de werking van verzwaringsdekens? Lees dan ook ons populairste artikel over verzwaarde dekens. 

Probeer nu jouw Gravity verzwaringsdeken uit. 31 nachten proefslapen en pas na 30 dagen betalen met Klarna. Ontdek het zelf! Niet goed, geld terug! Shop nu!

Weiterlesen

Op zoek naar een verzwaringsdeken?
Gravity voor vrede - Hoe wij actief vluchtelingen helpen.

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung geprüft.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.