Alle voordelen van een Gravity® verzwaringsdeken

Gravity® verzwaringsdekens hebben veel voordelen voor mensen met verschillende soorten problemen. Voor het grootste deel hebben gaat het om gezondheidsproblemen die direct of indirect verband houden met slaap.

Naast slaapproblemen en stress kunnen ADHD en angststoornissen ook je slaap, sociale omgeving en welzijn beïnvloeden. Een slechte nachtrust heeft niet alleen invloed op je emotionele toestand, maar ook je gezondheid. Tijdens de slaap doorloopt het lichaam een aantal belangrijke processen voor de regeneratie van je cellen, hersenen en het zenuwstelsel. Bovendien wordt alles wat je de gedurende de dag hebt meegemaakt en geleerd verwerkt. Niet alleen de duur van je slaap, maar ook de efficiëntie van je slaap speelt een hele belangrijke rol. Rusteloze slaap en constant wakker worden zorgen ervoor dat deze processen worden onderbroken. Hierdoor worden je concentratie en prestaties de volgende dag aanzienlijk verminderd. 

Met behulp van een verzwaringsdeken kan je slaap worden bevorderd en deze processen nieuw leven worden ingeblazen. Het gewicht van een verzwaringsdeken die een stimulerende werking heeft op je lichaam, zorgt voor een staat van ontspanning. Slaaphormonen (melatonine) worden vrijgegeven door de druk van het gewicht. Hierdoor val je sneller in slaap. Dit kan jouw slaapkwaliteit en alle gerelateerde problemen die voorkomen bij slaapstoornissen aanzienlijk verbeteren. Het is niet meer nodig om verslavende slaapmedicatie te nemen. Het gewicht van de verzwaringsdeken zorgt voor verbetering van al je slaapproblemen. 

Het gebruik van een verzwaringsdeken is heel eenvoudig. Deze kan zowel tijdens het slapen als gedurende dag worden gebruikt. Onze verzwaringsdekens worden gebruikt voor slaaptherapie, evenals een aanvulling op het dagelijkse leven. 

Samenvatting:

  • Gravity® verzwaringsdekens hebben een ontspannend effect op je lichaam en zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt
  • Betere slaap heeft een positief effect op je dagelijkse leven en werk
  • Naast gezonde voeding en lichaamsbeweging biedt een verzwaringsdeken je meer ontspanning en rust, wat ook belangrijk is voor je gezondheid
  • Het gewicht van de deken stimuleert op een aangename manier en ondersteunt je gemoedstoestand en sereniteit
  • Overstimulatie en hyperactiviteit zijn overdag in balans bij gebruik van een verzwaringsdeken
  • Verlies van controle en agressie door verminderde hersenprestaties kunnen worden verminderd door het gebruik van verzwaringsdekens