Verzwaringsdekens bij angststoornissen en paniekaanvallen

Mensen die worden getroffen door angst- en paniekaanvallen bevinden zich plotseling in een noodtoestand zonder duidelijke oorzaak. Dit kan niet alleen of moeilijk worden overwonnen en duurt vaak langer dan nodig zou zijn. Vaak gaat dit gepaard met symptomen zoals duizeligheid, hartkloppingen, angst en verlies van controle over je gedachten. Afhankelijk van de ernst kunnen deze angsten en paniek de sociale contacten beperken en het leven van de betrokken persoon beïnvloeden.

Met een Gravity® verzwaringsdeken is het mogelijk om angst- en paniekaanvallen te verminderen. De negatieve gedachten en het gevoel van een verminderd  lichaamsbewustzijn kan worden tegengegaan met een verzwaringsdeken. Voldoende gewicht op het lichaam, kan de lichaamsperceptie intensiveren en het gevoel van in het hier en nu zijn vergroten. Dit zorgt er voor dat je kalmeert en leert omgaan met je angst- en paniekaanvallen. 

Het gebruik van een verzwaringsdeken helpt het lichaam sneller tot rust te komen en je valt ook nog eens sneller en dieper in slaap. Het gewicht van de deken werkt op de spieren, pezen en gewrichten zodat het lichaam beter kan worden gecontroleerd. Verantwoordelijk hiervoor zijn je geluks- en slaaphormonen serotonine en melatonine. Door het gebruik van een Gravity® deken wordt de afgifte van deze hormonen bevorderd en in balans gehouden. Bovendien wordt het cortisolniveau verlaagd. Beter bekend als je stresshormoon. De spieren en het zenuwstelsel ontspannen en angsten worden verminderd. Je zal ook nog eens merken dat je lichaam sneller en makkelijker hersteld van opgebouwde stress en spanning. 

Samenvatting:

  • Een Gravity® verzwaringsdeken versterkt de perceptie van het eigen lichaam en de omgeving.
  • Angst- en paniekaanvallen kunnen beter worden beheerst en verminderd.