beter slapen

Zal een verzwaringsdeken je helpen beter te slapen?

Zal een verzwaringsdeken je helpen beter te slapen?

verzwaringsdeken kopen

De nieuwste trend als het gaat om slaaptechnologie zijn verzwaringsdekens. Waarschijnlijk ken je het al of heb je er al eens over gehoord. Als je van plan bent om een verzwaringsdeken te overwegen, hebben we in deze blog de belangrijkste voordelen van een Gravity® Blanket verzwaringsdeken voor je op een rijtje gezet, zodat je kunt beslissen of deze slaaptrend geschikt is voor jou en mogelijk je slaapproblemen kan oplossen. Slapeloosheid is een groot probleem in Nederland en dit kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid op de lange termijn.

Verzwaringsdekens verhogen je serotonine

serotonine beter slapen verzwaringsdekenVerzwaringsdekens zijn ontworpen om een subtiele druk op de gebruiker uit te oefenen die het gevoel van vasthouden nabootst. Het voelt alsof je geknuffeld wordt. Dit wordt ook wel Deep Touch Pressure Stimulation genoemd. Het is wetenschappelijk aangetoond dat door deze diepe druk het gehalte van je gelukshormoon serotonine wordt verhoogd. Deze is betrokken bij de regulatie van slaap en heeft een kalmerend effect. Op deze manier wordt je lichaam ook gestimuleerd om oxytocine te produceren, wat pijn en stress kan verlichten en tegelijkertijd je immuunsysteem ook nog eens stimuleert. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je 's nachts beter zal gaan slapen. 

Het kan angst verminderen

verzwaringsdeken kopen angst

Lig je vaak te piekeren zodra je gaat liggen en kun je hierdoor niet in slaap vallen? Een verzwaringsdeken kan hierbij helpen door de activiteit in het zenuwstelsel te verminderen en angstgevoelens te verminderen. In combinatie met meditatie is een verzwaringsdeken misschien wel ideaal voor jou om snel in slaap te vallen

Het vermindert rusteloosheid

verzwaringsdeken slapeloosheid

Als je gedurende de nacht veel beweegt, onrustig slaapt en je partner hierdoor wakker maakt, dan kan een verzwaringsdeken een oplossing zijn. Het gewicht van de deken wordt gelijkmatig verdeeld over je gehele lichaam. Dit zorgt voor een zachte neerwaartste kracht over je lichaam. Deze kracht helpt beweging af te schrikken en stilte aan te moedigen tijdens de slaap.

Waarom een Gravity® Blanket verzwaringsdeken kopen?

Dit waren kort een paar van de vele belangrijke voordelen die een Gravity® Blanket verzwaringsdeken te bieden heeft. Onze verzwaringsdekens zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in Europa geproduceerd. Kwaliteit en klanttevredenheid zijn heel belangrijk voor ons als bedrijf. Mocht je een verzwaringsdeken overwegen, vraag dan altijd waar de dekens geproduceerd zijn. Door de toenemende populariteit van verzwaringsdekens zien we ook veel goedkopere varianten die in China worden geproduceerd. 

Fabrikanten verlagen hun productiekosten om te kunnen concurreren en snel geld te verdienen. De enige manier waarop dit kan worden gedaan, is door de kwaliteit van de gebruikte materialen en de productiekwaliteit te verminderen. Dit leidt tot een product dat niet lang meegaat en mogelijk onveilig is. Na een korte tijd, soms zelfs tijdens het transport, kunnen de glasparels gaan lekken door gebroken of slecht genaaide naden. Chinese fabrikanten hebben geen controle over de kwaliteit, omdat welzijn van de klant niet voorop staat. Hun enige zorg is snel en veel winst maken. 

Lees hier meer over de werking van Gravity® Blanket verzwaringsdekens.

 

Weiterlesen

Verzwaringsdekens voor senioren - gezonde slaap zonder slaappillen
Heb jij problemen met slapen de laatste tijd? Een aantal tips voor een goede nachtrust

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung geprüft.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.