Heb jij problemen met slapen de laatste tijd? Een aantal tips voor een goede nachtrust

Heb jij problemen met slapen de laatste tijd? Een aantal tips voor een goede nachtrust
slaapproblemen

 

Dit is waarschijnlijk een van de grootste gebeurtenissen in ons leven, waarbij de meesten van ons in maart de oproep kregen om thuis in quarantaine te gaan. Het is een situatie die zowel stressvol als overweldigend kan zijn - Dit heeft op zijn beurt een grote impact op onze slaap - met het potentiële risico dat het onze mentale en fysieke gezondheid beïnvloedt. 

Hoewel de verschillende manieren om je slaap te verbeteren per persoon verschillen, zijn er enkele goede vuistregels die gevolgd moeten worden volgens Roxanne Prichard, professor neurowetenschappen en psychologie aan de Universiteit van St. Thomas.

"Er zijn veel vragen die deze pandemie oproept. Het hebben van deze wereldwijde crisis maakt het moeilijker om te ontspannen en in slaap te vallen. Mocht je nu vreemde dromen hebben, wees gerust. Het is normaal om levendige, frequente dromen te ervaren in stressvolle tijden", aldus Prichard.

"Deze dromen zijn een belangrijke manier om te verwerken wat we overdag ervaren", zegt Prichard. Ze helpen ons erachter te komen wat we moeten onthouden en ook wat we moeten vergeten ... maar soms zijn ze niet erg logisch.

Roxanne Prichard heeft verschillende aanbevelingen gedeeld om je slaapkwaliteit te verbeteren:

Verlicht angst en stress

Angst ervaren en opgewonden raken, verhoogt je cortisol (stresshormoon) die op zijn beurt invloed hebben op je immuunsysteem. "De reacties van het immuunsysteem verandert, het spijsverteringsstelsel, het voortplantingssysteem en groeiprocessen in het lichaam worden onderdrukt", volgens Prichard.

Er zijn gelukkig hulpmiddelen die je kunnen helpen om tijdens deze ervaring kalm te blijven. En we weten dat we hier een beetje bevooroordeeld overkomen, maar het is bewezen dat verzwaringsdekens je cortisolspiegel verlagen, wat op zijn beurt angst en stress vermindert. Goed omgaan met angst en stress zorgt er dus voor dat je immuunsysteem goed kan blijven werken.

Een goed immuunsysteem is vooral in deze tijden van groot belang! Een ander hulpmiddel is mediteren. Met apps als Calm of Headspace heb je vanuit je luie stoel gemakkelijk toegang tot een hele reeks verhalen en meditaties. 

Verander je kamer in een grot

Ja je leest het goed! De gouden standaard is dat je kamer op een grot moet lijken; koud, donker en stil. 

Je wilt dat je kamer koel is, maar je lichaam warm, aldus Prichard. Of dat nu komt door een raam te openen, je thermostaat 's nachts lager te zetten of een ventilator aan te zetten. Volgens de National Sleep Foundation is de optimale kamertemperatuur voor een goede nachtrust 15 tot 21 graden.

Probeer slaapaccessoires

Prichard zegt dat je waarschijnlijk niet veel geld hoeft uit te geven voor een ​​goede nachtrust. Persoonlijk houdt Prichard van verduisterende gordijnen. Hierdoor wordt je niet gewekt door de zonsopgang. Veel van de studenten met wie ze heeft gewerkt, hebben ook positieve ervaringen met een verzwaringsdeken. Vooral als hun slaapproblemen voortkomen uit angst en stress.

Zet je smartphone en andere schermen uit

Schermen van de TV of je smartphone kunnen je slaap op drie manieren verstoren, zei Prichard. Ten eerste nemen ze tijd in beslag - je bent van plan om naar bed te gaan, maar uiteindelijk ben je al gauw 3 afleveringen verder op Netflix. 

De tweede manier heeft betrekking tot emotionele opwinding. Als je 's avonds nog even (slecht) nieuws gaat lezen, dan kan deze informatie een negatieve invloed hebben op je nachtrust. Als we informatie tot ons nemen die eng is, of die angst of stress opwekt, dan kan dit ervoor zorgen dat we niet kunnen ontspannen om in slaap te vallen. 

Tot slot komen we tot het licht van schermen zoals die van onze smartphone. Dit licht laat onze hersenen denken dat we daglicht zien, waardoor het niet meer de hoeveelheid melatonine produceert die nodig is om gemakkelijk in slaap te vallen. 

Beperk alcohol en cafeïne

Het consumeren van alcohol en cafeïne kunnen onze slaap negatief beïnvloeden. Dus alcohol drinken, vooral' s avonds, is niet goed om te slapen. Ook nicotine is niet goed voor je nachtrust.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat gematigde hoeveelheden cafeïne prima zijn, is het beter om later op de dag geen cafeïne meer te consumeren. Volgens de National Sleep Foundation kan het zes uur duren voordat de helft van de cafeïne uit je systeem is, wat je slaap kan verstoren.

Gravity® Blanket verzwaringsdeken kopen

verzwaringsdeken

Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens je cortisol verlagen en ervoor zorgen dat je hersenen meer melatonine en serotonine produceren. Dit zorgt voor minder stress en een betere nachtrust. Zo heeft je immuunsysteem geen extra druk en kan deze ervoor zorgen dat je gezond en fit blijft. Vooral in deze tijden is het extra belangrijk om aan je slaap te denken. 

Meer weten over de werking van een verzwaringsdeken? Lees dan deze blog. 

Wij staan in deze tijden voor je klaar. Mocht je vragen hebben, dan kun je ons bereiken via mail of onze live-chat. 

Sleep better and stay safe!

GravityBlankets® Nederland

 

Weiterlesen

Zal een verzwaringsdeken je helpen beter te slapen?
Gravity® Blankets in de Productpine Experience Store in Amsterdam

Hinterlasse einen Kommentar

Alle Kommentare werden vor der Veröffentlichung geprüft.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.